-
خیابان ولیعصر، نرسیده به خیابان جمهوری، خیابان حسین سخنور پلاک 4 طبقه 4 واحد 15
یکی از غذاهای محبوب که امروزه در فست فود ها مشتریان بسیار زیادی دارد را غذاهای ایتالیایی مثل پیتزا شامل میشود. برای پخت پیتزا وسایل و تجهیزات خاصی نیاز دارید که یکی از آنها فر پیتزا صنعتی است. فر پیتزای صنعتی در مدلها و شکلهای گوناگون موجود میباشد که برای آماده کردن سریع پیتزا در رستورانها و فست فودها قابل استفاده است.
فر پیتزای صنعتی همانطور که از نامش پیداست یک محفظه فر است که برای پخت پیتزا از آن در فروشگاههایی مانند رستورانها به کار می رود و جز تجهیزات فست فود و تجهیزات کافی شاپ قرار می گیرد. تفاوت فر پیتزای صنعتی با انواع دیگر فرا میتوان مشخصات فنی این فر دانست که باعث میشود توان تولید بالاتر و با کیفیتتر برای پیتزا را برای فروشگاه شما فراهم آورد. فر پیتزا انواع و اقسام مختلفی دارد که با توجه به فضایی که در آن نصب خواهد شد، حجم تولید پیتزا در رستوران شما و همچنین میزان بودجهای که برای خرید آن در نظر گرفتهاید میتواند متفاوت باشد.
همانطور که در بالا هم به آن اشاره شد این فر با توجه به حجم فضای شما، حجم تولید و میزان بودجه در نظر گرفته شده برای خرید و فروش پیتزا میتواند انواع و اقسام متفاوت و مختلفی داشته باشد. همچنین در برخی از مدلهای آن ابعاد و سایز دهانه فر نیز متفاوت خواهد بود. برخی از انواع مدلهای فر پیتزا صنعتی عبارتاند از:
⁃ ریلی
⁃ آونی
⁃ صندوقی
⁃ صندوقی دو طبقه
⁃ گردون
جدای از بحث حجم فر پیتزا که میتواند آن را به فر ریلی یا فر صندوقی تقسیمبندی کند و همچنین تفاوت حجمی که در فرهای صندوقی وجود دارد برای مثال فر صندوقی سایز کوچک و سایز بزرگ و یا فر صندوقی یک طبقه و دو طبقه وجود دارد، فر پیتزا صنعتی را میتوان به دو دسته اصلی تقسیم بندی کرد؛ یک دسته را میتوان فر صندوقی و دسته دوم را فرهای ریلی دانست.
دردسته فر صندوقی، معمولاً پیتزا در یک فضا ثابت میماند و حجم تولید فر صندوقی نسبت به فر پیتزا ریلی کمتر خواهد بود. آشپزهایی که علاقهمند به کیفیت بالاتر هستند و نه حجم بالاتر از فر پیتزا صنعتی صندوقی استفاده میکنند؛ ولی رستورانهایی که نیاز به تولید بسیار بالاتر دارند بایستی از فر ریلی استفاده نمایند تا بتوانند پاسخگوی حجم تولید و مشتریان خود باشند. در همین زمینه نوع دیگری از فر که به آن فر پیتزا گردون گفته میشود وجود دارد. مکانیزم کار کردن فر پیتزا گردون با ریلی تقریباً یکسان است و پیتزا در حال حرکت گرما دیده و پخت خواهد شد.
علاوه بر این دستهبندیها بایستی بدانید که فر پیتزا صنعتی میتواند آپشن ها و امکانات دیگری نیز داشته باشد که باعث تقسیمبندیهای دیگر آنها نیز خواهد شد برای مثال برخی از فرهای پیتزا از منو و سیستم عملکرد دیجیتال و اتوماتیک برخوردارند که میتواند کار را برای اپراتور بسیار آسان تر نموده و میزان خطای انسانی کارگران در رستوران شما را به شدت کاهش دهد؛ ولی برخی از فرهای پیتزا تمامی دستورات را با استفاده از دکمههای ساده خواهند گرفت و امکانات آنها نیز کمتر خواهد بود.
فر پیتزا ریلی یا تونلی که امروزه جزو جدیدترین نسلهای فر پیتزا صنعتی میباشد برای پخت پیتزا آمریکایی و ایتالیایی استفاده میشود این فر پیتزا برای خود مزایا و معایبی دارد که عبارتاند از:
مزایا:
⁃ عدم نیاز به آموزش سنگین
- عدم نیاز به کارگر ماهر
⁃ کارکرد آسان و سریع
⁃ دارای تنظیمات آسان و دقیق
⁃ فضای اشغالی بسیار کم نسبت به فر گردان
معایب:
⁃ مصرف بالاتر برق و گاز نسبت به فرهای قدیمی و فر صندوقی
⁃ فضای اشغالی بیشتر نسبت به فر صندوقی
فر صندوقی از جمله فر پیتزا های قدیمی است که در بسیاری از رستورانها و فست فود ها نیز همچنان موجود است.
مزایا:
⁃ مصرف کمتر برق و گاز
⁃ امکان قرار دادن پیتزا به صورت چند طبقه ای در فر
معایب:
⁃ نیاز به کارگر ماهر
⁃ امکان عدم پخت به صورت یکنواخت
⁃ امکان سوختن پیتزا
⁃ تغییرات دما به خاطر باز و بسته شدن درب فر
⁃ محدود بودن گنجایش و حجم تولید
فر پیتزا گردان که معمولاً کف آن از جنس سنگ مرمر ساخته شده است برای پخت غذاهای ایتالیایی از جمله پیتزای ایتالیایی استفاده میشود این امر دارای مزایا و معایبی است که عبارتاند از:
مزایا:
⁃ پخت و طعم بهتر پیتزا
معایب:
⁃ هزینه بالای دستگاه
⁃ مصرف بالای برق و گاز
⁃ جاگیر بودن زیاد فر گردان
سوالات و نظرات خود در مورد این مقاله را برای ما ارسال کنید.
سلام، خسته نباشید برای یک پیتزا فروشی کوچیک چه نوعی از فر پیتزا صنعتی رو پیشنهاد می کنید؟
سلام تشکر. فر پیتزا صندوقی نسبت به بقیه مدلها حجم کمتری داره و برای پیتزا فروشی کوچک مناسب هست.